Teljesítmény-teszt és sebesség növekedés

Az elmúlt hét péntekén elkezdődtek a teljesítmény-tesztek. Elég felhasználónk gyűlt össze ahhoz, hogy érdemi terhelési teszteket tudjunk végezni. Több, mint 580 ezer áru haladt át eddig a rendszereinken.

Attól, hogy egy rendszer látszólag működik, még nem biztos, hogy minden rendben van a motorháztető alatt (terminus technicus: “under the hood”). Komoly terhelési teszteket végeztünk el, hogy pontosan lássuk, hol vannak a rendszer határai és az automatikus skálázási mechanizmusok valóban valós számok alapján működnek. Sok tesztet futtattunk le, voltak köztük belső rendszeren végzett, több órás folyamatok, de a legvégső tesztet az éles környezeten próbáltuk ki.

Le is térdelt a rendszer…

Server performance

Kevés felhasználónk vehette csak észre, pár másodpercig tartott, de ki kellett próbálni. A rendszer határaink is túlmentünk és megnéztük, mi történik ha… Ha másodpercenként például 500 művelet indul el. Jó hír, hogy a bejövő kapcsolatok nem álltak tömött sorokban, a kiszolgálás lelassult, de csak pár másodpercre állt le teljesen. Ami a legfontosabb: a szerver felett nem vesztettük el az irányítást.

AWS (Amazon Web Services) irányból 200 különböző IP címről érkező kérések közel álltak a valósághoz. A sikerhez szükség volt a hétvégén 80 mérnöki órára, de megérte: a szervereink jól teljesítettek.