Elkezdődött a tesztelés

A mai napon pont egy tucat ügyféllel elkezdődött a rendszer tesztelése. Felülmúlta a várakozásokat a mérés eredménye, hogy mennyivel egyszerűbb így, tömegesen, Excel fájlból importálva bejelenteni az EKÁER szállítmányokat.

A vevőadatok rögzítése csak egy kicsivel gyorsabb, mint a NAV felületén. De amikor ugyanazt a vevőt újra fel lehet használni, akkor az előny felbecsülhetetlen. Ugyanazon partner egynél több helyen való szerepeltetésekor (szállító = felrakodási pont) további másodperceket nyerünk. Egy tipikus napon közel 20 percet jelenthet ez.

excel

A tételek Excel importja egytől egyig mindenkinek tetszett. Egyedül a megfelelő formátumra hozás okozhatott pár perc fejtörést. De szinte minden ügyviteli rendszer képes export sablonokat elmenteni, így ezt is csak egyszer kell megtenni. A tételek kézzel való rögzítését a NAV felületén nem akartuk kipróbálni, de megtippeltük, hogy itt szállítmányonként perceket nyerhetünk.

A sikeres tesztnap végén ügyfeleink nem csak az időnyereséget emelték ki. Minket is meglepett, hogy sokkal fontosabbnak tartotta mindenki, hogy a megspórolt 30-60 percet ugyanúgy a munkahelyén tölti, de hasznos tevékenységgel. (A válaszadók 33%-a azért a kevesebb túlórát, a hamarabbi hazaindulást sem tartja hátránynak).

happyuser

Sok munka vár még ránk, mert 12 ügyfél nem csinál nyarat. Sok-sok ügyféllel kell még telefonon beszélnünk és találkoznunk, hogy teljes rálátásunk legyen a napi gyakorlatra. De az indulás sikere igazolta, hogy az íróasztal mögött ülve is hasznos rendszer tudtunk tervezni.

Mindezt úgy, hogy soha nem voltunk speditőrök és nem pakoltunk még kamiont.