Áprilisi jogszabálymódosítások

Az EKÁER-feladás.hu rendszert a jogszabályváltozásokhoz igazítottuk. Itt a tavasz, a föld napja és az április 1-i EKÁER módosítások is. Hiába az április 1, ezeket komolyan kell venni!

Az elmúlt hónapok teszt- és éles üzeme számos gyakorlati kérdésben felnyitotta a döntéshozók szemét. Több ponton módosítottak és életszerűvé tették a bejelentendő adatok körét és a bejelentés gyakorlatát.

Rájöttek például arra, hogy nem mindig ismert a rendszám, amikor az EKÁER számot igényeljük. Ugyanígy a felrakodás ideje nem mondható meg 100%-osan, mert a szállítmányok (főleg az Import oldal) kezelése nem a mi felügyeletünk alatt zajlik, nincs állandóan rálátásunk a kamionra.

Cégünk az ekaer-feladas.hu-n megpróbálja a NAV-os “hibákra”, hiányosságokra már akkor felhívni az ügyfelek figyelmét, amikor a szállítmány még nem került bejelentésre. Az elő-ellenőrző rendszerünk már a szállítmány kiállítása során figyelmeztet, ha valami nincs rendben, nem logikus vagy kötelező.

Ahogy eddig is, a jövőben is folyamatos fejlesztésekkel követjük a NAV-os jogszabályokat, hogy egy gyorsan és kényelmesen használható rendszerrel szolgálhassuk ki ügyfeleinket.

Ezúton köszönjük ügyfeleinknek a megtisztelő bizalmat és a sok esetben a jogszabályok közös értelmezését!