BREAKING! 90 perc alatt igazodtunk a NAV-hoz

Ma délután, a türelmi idő lejárta utáni első munkanapon a NAV rendszerében gyökeres változásokat eszközöltek, amelyekhez gyorsan kellett igazodnunk. Ez 90 perc alatt sikerült!

Ma délután 14h körül ügyfeleinktől folyamatosan jöttek a bejelentések, hogy nem úgy működik a rendszer, ahogy szokott. Gyorsan ránéztünk és valóban hibaüzenetek tömkelegébe futottunk egy EKÁER bejelentés során. A hibaüzenetek félig angolul jelennek meg a NAV rendszerében, de így is látható volt, hogy valamit változtattak a kommunikációban.

commerror

A NAV oldalán pár percre rá elérhető volt az 1.5-ös illesztőprogramnál (API) újabb 1.6-os változat, amely sok módosítást tartalmazott. És mindezt az első éles napon kellett végrehajtaniuk. A kollégák gyorsan áttekintették a változásokat (más URL-eket kommunikálunk, más irány-kódokat kell küldeni), elkészítették a módosítást és szinte mindenki a teszteléssel foglalkozott.

Az első hibabejelentés után 90 perccel a rendszer működőképes volt és újra használatba vehették ügyfeleink. Köszönöm a csapatnak és egyben gratulálok is nekik!